Toll Free: 1-866-374-7798

Property Details

Contemporary Sustainable Retreat

Property ID : E0003
544 Sq. M 3 Bedrooms 3 Bathrooms 4 Garage Year Built: 2012

The home was from a total of 8 shipping containers, and boasts a unique, contemporary architecture combining recycled materials, and state of the art details including a Santos kitchen, Extralum windows and doors, SONUS audiovisual, bamboo floors and much more. Additional details to create a sustainable residence include solar panels for hot water, connections should someone want to convert all of the homes electricity to solar, rainwater storage, LED lighting (however, there is natural light in every room in the home and during the day, no electrical lighting is required)

A picture is worth a thousand words. And sometimes, words do not do a residence the proper justice.

This particular residence was designed by its current owner and award winning architect Maria Jose Trejos to combine the innovative components of a sustainable residence, with details and finishes of a luxury estate, all in harmony with the nature in and around the property. Upon entering the home, open floor plan reveals itself with two story ceilings, glass enclosed office to the left, and a gallery space to the right, with the living room, dining room and kitchen towards the rear. From the entrance, the intelligent use of natural lighting exudes a vibrant ambience, complimenting the design which was built for the work, live and play mindset. Through the rear of the living room, the backyard brings in natural light and an outdoor deck with recycled woods to bring the outdoor, inside the home. The staircase to access the second level, is also accessed from the main living area, and the second floor is divided into two wings, separated the guest bedroom, from the master suite, which is isolated from the home for privacy, and offers walk out terrace space overlooking the garden and deck area. The provision for the third bedroom is also on this level, however, is currently being used as a gallery.

From the outdoor deck, you can access a rooftop terrace, (and slide down using the fireman’s pole) which was created from the roof of the northwest container which hosts the kitchen. This space is ideal for creative working, sunset glass of wine, or Sunday reading.

  • Innnovative, Sustainable Design
  • Premiere FInishes
  • Santos Kitchen
  • Work, Live and Play Environment
  • Home studio/gallery
  • 4 car parking
  • LED lighting
  • Sonus Audio Visual
  • Bamboo Floors
  • Extralum Windows
  • Rooftop terrace
  • Artistic ambience
  • Rainwater capture system
  • Solar panels for hot water

Property Map

Other Properties